Start aanleg toegangswegen Bedrijvenpark Deltaweg

29 January 2024

Maandagochtend 5 februari start de gemeente Goes met het aanleggen van nieuwe toegangswegen naar het Bedrijvenpark Deltaweg. Voor de veiligheid moeten wegen tijdelijk worden afgesloten. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd. De werkzaamheden zijn eind februari afgerond.

Aanleg extra fietstunnel
Het aanleggen van een extra fietstunnel ter hoogte van hotel Van der Valk kost het meeste tijd. Vanaf maandag 5 februari tot en met vrijdag 1 maart is het fietspad langs de Verbartelweg en Anthony Fokkerstraat dicht. De fietstunnels onder de Deltaweg en bij de Zeelandhallen worden ook afgesloten.

Fietsers in beide richtingen moeten omrijden via de Sinoutskerkseweg en de Ploegweg. Uit voorzorg sluiten we de Sinoutskerkseweg af voor gemotoriseerd verkeer zodat fietsers veilig gebruik kunnen maken van de omleidingsroute.

Automobilisten moeten vanaf vrijdagavond 9 februari rekening houden met wegafsluitingen. De Verbartelweg en Anthony Fokkerstraat na de afrit van de Deltaweg (uit de richting Zierikzee) en het Poelbos is dan dicht. Maandagochtend 26 februari is de weg weer open.

Nieuwe stoplichten en extra rijstroken
Bij het kruispunt met de Deltaweg en de Anthony Fokkerstraat komen nieuwe stoplichten en extra rijstroken. Om dit mogelijk te maken is het kruispunt vanaf vrijdagochtend 23 februari tot en met maandagochtend 26 februari dicht. De afrit van de Deltaweg uit de richting van Zierikzee en de toerit naar de Deltaweg in de richting van Vlissingen/Bergen op Zoom zijn dan ook afgesloten. Vanaf de rotonde bij de Zeelandhallen in de richting van hotel Van der Valk is dan geen doorgaand verkeer mogelijk.


Overlast niet te voorkomen
De gemeente is zich ervan bewust dat wegafsluitingen nooit leuk zijn. Daarom doen we er alles aan om overlast zoveel als mogelijk te voorkomen. Zo werken we in de weekenden en nachten gewoon door. Ook hebben we de werkzaamheden bewust deels in de voorjaarsvakantie gepland.